Fjärrskrivbord

Fjärrskrivbord

remoteAnslutning till fjärrskrivbord

Har du någonsin önskat dig att du kunde ansluta till din dator även när du befinner dig på resa?

Med Fjärrskrivbordet kan du ansluta två datorer via ett nätverk eller Internet. När du har anslutit datorerna kan du arbeta med fjärrdatorn på precis samma sätt som om du satt framför den, med åtkomst till alla dess program och filer.

Med Anslutning till fjärrskrivbord kan du ansluta till en dator från en annan dator som är ansluten till samma nätverk eller till Internet. Du kan till exempel använda alla dina program, filer och nätverksresurser på jobbdatorn från hemdatorn, och det blir precis som om du satt framför datorn på jobbet.

För att du ska kunna ansluta till en fjärrdator måste datorn vara aktiverad, den måste ha en nätverksanslutning, Fjärrskrivbord måste vara aktiverat, du måste ha åtkomst via nätverket till fjärrdatorn (detta skulle kunna vara via Internet) och du måste ha behörighet att ansluta. Du måste finnas i listan över användare för att ha behörighet att ansluta. Innan du påbörjar en anslutning är det en bra idé att leta upp namnet på den dator som du ansluter till och se till att fjärrskrivbordsanslutningar tillåts genom dess brandvägg.

Om det inte krävs ett lösenord för att logga in på ditt användarkonto måste du lägga till ett lösenord innan du kan påbörja en anslutning till en fjärrdator.

Tjänsten Fjärrskrivbord innebär att företagets hela IT-lösning driftas i en datorhall. Varje användare får sitt eget ”skrivbord” som ger tillgänglighet till företagets dokument, program och tjänster. Dessa går självklart att komma åt var användaren än befinner sig. ELCE ansvarar för att allt fungerar och finns tillgängliga för telefonsupport.